DNA OYJ PÖRSSITIEDOTE 1.10.2019 KLO 13.00

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta on tehnyt ehdotuksensa hallituksen kokoonpanosta ja palkkioista DNA:n ylimääräiselle yhtiökokoukselle.

Hallituksen jäsenten lukumäärä

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa DNA Oyj:n ylimääräiselle yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenten lukumäärä on seitsemän.

Hallituksen kokoonpano

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa ylimääräiselle yhtiökokoukselle, että nykyisistä hallituksen jäsenistä valitaan uudelleen hallitukseen Anni Ronkainen, Kirsi Sormunen ja Tero Ojanperä. Lisäksi nimitystoimikunta ehdottaa, että hallitukseen valitaan uusina jäseninä Jørgen Arentz-Rostrup, Ulrika Steg, Fredric Scott Brown ja Nils Katla. Kaikilta hallitukseen ehdotettavilta henkilöiltä on saatu suostumus tehtävään.

Jørgen Arentz-Rostrup (s. 1966, KTM) on toiminut marraskuusta 2016 alkaen Telenorin talousjohtajana ja varatoimitusjohtajana. Ulrika Steg (s. 1968, DI) on toiminut helmikuusta 2019 alkaen Telenor Ruotsin B2B markkinointijohtajana ja lisäksi hän on toiminut Telenor Ruotsin asiakkuusjohtajana vuodesta 2015. Fredric Scott Brown (s. 1963, M.Sc.) on toiminut vuodesta 2018 alkaen Telenor Norjan markkinointijohtajana. Nils Katla (s. 1966, M.Sc.) on toiminut Telenor Groupin M&A -yksikön johtajana vuodesta 2016 alkaen.

Hallitus valitsee jäseniensä keskuudesta puheenjohtajan ensimmäisessä järjestäytymiskokouksessaan.

Hallituksen palkkiot

Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen palkkiot säilyvät ennallaan. Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen puheenjohtajalle maksetaan vuosipalkkiona 144 000 euroa ja jäsenille 48 000 euroa. Hallituksen kokousten kokouspalkkion ehdotetaan olevan 1 050 euroa kokoukselta. Hallituksen pysyvien valiokuntien kokousten kokouspalkkion ehdotetaan olevan valiokuntien puheenjohtajille 1 050 euroa kokoukselta ja valiokuntien jäsenille 525 euroa kokoukselta.

Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen jäsenet, jotka eivät ole riippumattomia DNA Oyj:n osakkeenomistajista luopuvat oikeudestaan palkkioon.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta

Nimitystoimikunta koostuu kolmesta osakkeenomistajien nimeämästä jäsenestä. Nimitystoimikuntaan kuuluvat Gaute Simen Gravir (Telenor Finland Holdingin nimeämä), Esko Torsti (Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen nimeämä) ja Satu Huber (Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon nimeämä).

Osakkeenomistajia edustavien jäsenten nimeämisoikeus on niillä kolmella osakkeenomistajalla, joiden osuus yhtiön kaikkien osakkeiden edustamasta äänimäärästä on Euroclear Finland Oy:n pitämän osakasluettelon mukaan suurin vuosittain 1. syyskuuta.

Lisätietoja:

Marja Mäkinen, Head of IR, Sijoittajasuhteet, DNA Oyj, 044 044 1262, [email protected]
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, [email protected]

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *